Događaji:


 

Prava Crna Gora


Šta je to zodijak ?

 

 

To je zamišljen pojas koji obavija zemlju. Sastavljen je od 12 podjednakih delova, a svaki ima 30%. Znači krug od 360%. Svaki od ovih delova nazivan je po nekim od poznatih imena dvanaest znakova horoskopa.
Početak horoskopa je na prolećnu ravnodnevnicu, 21. Marta jer onda sunce ulazi u nulti stepen nebeskog znaka Ovna. Od ovog znaka nadalje ostali znaci slede u krug. Pored 12 znakova zodijaka postoji I 12 stacionarnih kuća koje nemaju imena nego su obeležena brojevima od 1 do 12. Svaka od ovih kuća predstavlja poseban odeljak u životu čoveka I odnosi se na njegove određene oblasti. Na primer prva kuća ste vi lično, sedma vaš partner, četvrta vaš dom itd. Na kuću utiče planeta koja utiče I na znak u kojem se ona nalazi. Na pitanje koji bi bio vaš znak, odgovor, to je znak u kome se nalazilo sunce u trenutku vašeg rođenja.
Ascendant je znak koji pada na vrh svake kuće I njegov položaj u odnosu na kuću koju “pokriva” u trenutku vašeg rođenja najvažniji je element prilikom sastavljanja horoskopa. Pored ovog, astrolozi tvrde da Mesec I Sunce igraju veliku ulogu svojim položajem u to vreme.
Pozicije planeta se mogu naci u dnevniku proračuna položaja u kojem se nalaze planete bilo kog dana u godini.
Da bi se jednom čoveku napravio potpuni horoskop potrebno je uzeti sve elemente, a to znači mora se znati položaj planeta, koja je kuća u pitanju I uzeti u obzir sve planete iz prostog razloga što su one u času rođenja tog čoveka sve bile na nebu.

Na pitanje sta je horoskop, odgovor astrologa bio bi ovakav: “Horoskop je astrološka slika neba registrovana u času rođenja deteta”. A da bi se horoskop sastavio mora se voditi računa o mestu I o sto tačnijem vremenu rođenja.

 

 

 

 

 

svi popusti akcije crna gora montenegro


Akademija Oxford

Autentik.rs Popusti

Zdravstveni Turizam Srbije

Međunarodni festivalProdaja i servis računara


Ukupno 2128   Danas   273   Juče   718     
Sva prava zadržana - Agencija Autentik